Koncert 2019.06.05. 19:30
Farkas Chopinje

Jegyárak

3000 Ft

Az est szólistája a világhírű magyar, Liszt-díjas zongoraművész, Farkas Gábor, aki bemutatja a Hungaroton által kiadott legújabb lemezét.

Műsor:

Frédéric Chopin (1810-1849):

g-moll ballada No.1, Op.23

F-dúr ballada No.2, Op.38

Asz-dúr ballada No.3, Op.47

f-moll ballada No.4, Op.52

szünet

Asz-dúr impromptu No.1 Op. 29

Fisz-dúr impromptu No.2, Op.36

Gesz-dúr impromptu No.3 Op.51

cisz-moll „fantasie impromptu” No.4, Op.66

f-moll fantázia, Op.49
 

FARKAS GÁBOR generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoraművésze, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, és a világ nagy presztízsű zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Napjainkra immár számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Kivételes tehetségét és eddigi pályafutását a magyar állam Liszt és Junior Prima díjjal ismerte el, valamint egyben Steinway Artist is, és az Aoyama Music Award birtokosa. Farkas Gábor jelenleg családjával Tokióban él, ahol a Tokyo College of Music professzora.

FRÉDERIC CHOPIN a romantikus zene egyik legnagyobb alakja volt, aki szinte teljes életművét szóló zongorára komponálta. Zenéjében egyszerre jelenik meg belső világának szublimált költői hangvétele és drámai tüze, valamint szülőhazája, Lengyelország népzenei világa. A koncerten felcsendülő valamennyi szerzemény technikailag is rendkívül komoly igényeket támaszt előadójával szemben, közülük pedig az f-moll ballada és az f-moll fantázia egyben egyike a szerző legkomplexebb alkotásainak is.

Az est támogatója: „80 éves a Lengyel Intézet Budapest”

Szervező: Biro Music Management Kft.

Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről