Hírek

Megjelent az új programmagazin!
2019. 06. 21.
Megjelent az új programmagazin!
Megjelent az új programmagazin!

Izgalmas interjúinkkal színesített programmagazinunkból értesülhet nyári rendezvényeinkről!

Ismerje meg interjúinkon keresztül a 2019. III. negyedéves eseményeink kiemelt szereplőit. 

  • „Valahányszor elmegyek az épület előtt, mindig megdobog a szívem." - Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész a Pesti Vigadó földszintjén található csillárok megálmodója. A világítótestek megszületésének és létrehozásának körülményeiről kérdeztük.
     
  • „Nyelvőrzést végzek, amihez belső építkezésül szellemi sövényt építettem…" - A Hadikfalván született Tamás Menyhért József Attila és Babérkoszorú-díjas költőnek, írónak, műfordítónak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának az erdélyi népköltészeti hagyományokat a bukovinai székely nyelvjárás ízességével ötvöző prózája, a XX. századi magyar történelem súlyos örökségét, a modern kori emberi tragédiákat hitelesen és érzékletesen bemutató életműve elismeréseként Kossuth-díjat adományozott Áder János köztársasági elnök március 15-e alkalmából. Személyes érintettségéről, származásáról, írói eszközeiről beszélgettünk Tamás Menyhérttel.
  • „Nagyon örülök, hogy részese lehetek ezen időknek, mert aranykora ez a kultúrának." - A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult, fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, s több mint ötven országba jutottak el. 2020-ban sorban a negyedik évben, hagyományosan megrendezésre kerülő újévi koncerttel látogatnak a Pesti Vigadóba. A zenekar élére 2018 novemberétől Bolyki György, a Kaposfest igazgatója került - vele beszélgettünk.

A kiadványokat, benne a következő negyedév programjaival és az interjúkkal, megtalálja a Pesti Vigadóban, továbbá lapozhatja online is. Az interjúk hamarosan elérhetőek a weboldalon is.

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!