Hírek

Hét különleges kiállítás
2017. 11. 03.
Hét különleges kiállítás
Hét különleges kiállítás

A Pesti Vigadó hat helyszínén hét különböző kiállítással találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a Feszl Frigyes által tervezett romantikus épületbe

Röviden a kiállításokról…


11.18. - 01.14.

Palotás József szobrászművész kiállítása

(…)Mitikus alakok, emberi figurák szürreális átírásai, valamint reális szemlélettel megformált kuporgó, ülő, fekvő alakok, valamint rendhagyó formai megoldásokkal és anyaghasználattal komponált érmek és plakettek sorozatai.

 

11.03. - 01.28.

Gyulai Líviusz grafikusművész kiállítása

Mesék álló- és mozgóképeken

 "(...)folytasd te olvasó, tárlatlátogató, ezt a vonalat akár te is húzhattad volna, ezt a foltot már te is idetehetted volna."

 

11.02. - 01.07.

Ég és Föld között

Pannonhalmi Zsuzsa kiállítása – PANNON 2017

A gyári tervezéstől a közterek számára készített művek építményein át az otthonok részére tervezett személyes, intim tárgyakig."

 

10.27. - 11.26.

Kapuk és Zászlók

Szávoszt Katalin kiállítása

"Az átlépett kapu, legyen az a Bécsi kapu, vagy egy körúti ház kapuja, szimbolikusan, és valóságosan is változást hoz az életünkbe."

 

10.21. - 11.19.

Miniképek – Képpárok

A Magyar Festészet Napja történetének szerves része a Miniképek kiállítás, melyre évről-évre mintegy száz festő kap meghívást, akiknek egy 20 x 20 cm méretű (vászon) képet kell készítenie. A koncepció kezdettől fogva az, hogy a kiállítás széles kitekintésben mutasson be festői törekvéseket, magas művészi minőséggel.

 

09.29. - 11.26.

85+85

Fekete György belsőépítész, iparművész mozaik-kollázs kiállítása

Az ismert belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia idén leköszönő elnöke, belsőépítészeti tervezői életművének befejezése után egy speciális, másutt ismeretlen mozaik-kollázs technikát fejlesztett ki, ami anyagában a különböző fafajták belső tulajdonságainak, vizuális megjelenítésének felfedezésén alapul.


A VI. emeleten a Panoráma terasz felé vezető folyosón az állandó kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Pesti Vigadó Idővonala Pesti Vigadó története képekben címmel, amelyen különleges korabeli fotókon ismerhetik meg az épület, s azon keresztül a magyar és egyetemes történelem, kultúra egy – egy jelentős eseményét.


A kiállítások 800 Ft-os és 1.500 Ft-os áron látogathatóak; a teljes ház pedig 2.500 Ft -ért váltott kombinált jeggyel tekinthető meg, mellyel a kiállítások és az épület rejtelmeibe is betekintést nyer az érdeklődő. Kedvezményes jegyeinkről IDE KATTINTVA olvashat további információkat.