Hírek

Elindult a Koncertek a Vigadóban jegyértékesítése!
2017. 05. 12.
Elindult a Koncertek a Vigadóban jegyértékesítése!
Elindult a Koncertek a Vigadóban jegyértékesítése!

A Pesti Vigadó - a tavalyi év hatalmas sikere alapján - immár másodjára szervezi meg saját szervezésű programsorozatát.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a Pesti Vigadó idén is megszervezi a Koncertek a Vigadóban programsorozat előadásait és koncertjeit. A műfajilag színes palettán megtalálható többek között barokk alapokon nyugvó Kárpát-medencei folklór, zene és tánc, továbbá Beethoven, Bartók, Mozart és Saint-Saens darabjainak újradefiniálása, valamint flamenco és swing.

Programok:

2017.10.08. 19:30  Vadbarokk
A barokk zene élő hagyománya a Kárpát-medencében: a barokk kamarazenekar XVII. századi hazánkban néhány évtized leforgása alatt folklorizálódott, és a vonószenekarok húrjain is megszólalt a népzene, mely formációk a zenefolklórban sehol máshol a világon nem szervesültek.

2017.11.10. 19:30 Család és muzsika
Kelemen Barnabás családjának és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának közös hangversenye, ahol olyan muzsikák szólalnak meg, melyek néha egymásra válaszként, népzenei és klasszikus zenei motívumokban jelentkeznek, néha pedig városi cigányzenekari hangzásban teljesednek ki. 

2017.12.08. 19:30 Verbunkos
Nemzeti tánc születése: A Magyar Állami Népi Együttes előadásában a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézi fel a zene és tánc vonatkozásában.

2017.12.28. 19:30 Táncmelodikák
Pirók Zsófia és a Melodika Project - A Nemzeti Táncszínház szervezésében. Legyen Ön is részese egy új stílus születésének, melyet tánckoncertnek neveztünk el, hisz itt a táncművész egyszerre táncos, zenész, és karmester is egyaránt!

2017.12.31. 19:30 Swing a la Django feat. Micheller Myrtill
A magyar autentikus zenét a francia manouche swing világával a világon egyedül álló módon cimbalommal ötvöző, külföldön is óriási sikereket elérő zenekar lendületes swing muzsikával és fogja szórakoztatni a közönséget szilveszter estéjén.

2017.01.03. 19:30 Liszt Ferenc Kamarazenekar újévi koncertje Meláth Andreával
A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a kamarazenekari műfaj egyik legjobb képviselőjének. 2018. január 3-án Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekesnővel adnak újévi koncertet a Pesti Vigadó Dísztermében.

2018.01.19. 19:30 Sárik Péter Trió - Jazzkívánságműsor Classic
Bartók, Beethoven, Mozart, Saint-Saens műveinek átiratai lesznek hallhatók, természetesen a Trió-tól megszokott közvetlen stílusban, szenvedélyes és dinamikus előadásmód mellett, a közönséget is bevonva az előadásba.

A Pesti Vigadó saját szervezésű gyermekprogramjának, a Vigarda Gyermekbérletnek a jegyértékesítése a tavasz folyamán szintén elindult.